Râșnov Creativ în grădina Cetății

posted in: Event | 0

După o călătorie inspirațională, echipa Râșnov Creativ a amenajat un spațiu de inspiratie medievala în grădina Cetății Râșnov. Aici, în luna august, turiștii pot descoperi suveniruri cu adevărat speciale, realizate manual.

Artista Oana Leta expune tablouri inspirate din vegetația locală și obiecte decorative mici care evocă atmosfera pitorească a Râșnovului. Printre acestea se numără căsuțe decorative din lut, pictate manual, care redau arhitectura caselor săsești din zonă.

Ioana Staicu creează manual decorațiuni cu flori presate, colectate din împrejurimi, cărora le adaugă povești și legende din folclor. Aceste minunate creații sunt, de asemenea, disponibile în grădina cetății în luna august.

Tesa vă așteaptă cu bijuterii durabile, confecționate manual din resturi de piele.

Nicoleta aduce în grădina cetății Râșnov adoratele hăinuțe Lilutesa, realizate din pânză topită fabricată în România și cusături tradiționale recuperate. Din resturile de material rămase, creează o colecție de păpuși textile cu influențe medievale.

Andrei Negus abia așteaptă să vă împărtășească istoria Cetății Râșnov și să vă prezinte produsele realizate de el, inclusiv pietrele pictate cu imaginea cetății.

Dăm startul mentoratului pentru cei 5 creatori din Râșnov, asigurat de experții norvegieni (10 mai 2023)

posted in: Event | 0

Prima întâlnire comună cu echipa de management a proiectului, cu partenerii norvegieni Hands on History și cu cei 5 artiști care vor crea produse artizanale cu specific local în cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov. De-abia așteptăm vizita celor 5 în Norvegia și poveștile și bunele practici cu care se vor întoarce! Începând cu August, vă veți putea întâlni cu aceștia și veți putea descoperi produsele create, în cetatea Râșnov!

*Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Program de artă pentru copii cu Irina Dinică (17 martie 2023)

posted in: Event | 0

Pictoriță talentată, Irina Dinică, va găzdui un workshop de acuarelă vinerea viitoare, pe 17 martie, între orele 14:00 și 15:30 în Râșnov. Irina încurajează copiii de toate vârstele care sunt interesați de artă și de exprimarea creativității prin pictură să se alăture acestui eveniment.

Reamenajarea creativă a spațiului de la Lift (27 aprilie 2023)

posted in: Event | 0

De 2 ani am început explorarea încă unui spațiu din Râșnov, “La Lift” (curtea ascensorului pe plan înclinat), dedicat tinerilor, cu ateliere, filme și spectacole adaptate intereselor lor.

Începând din acest an, mai exact chiar de astăzi, predăm ștafeta tinerilor din comunitate, care vor organiza programul de activități și vor amenaja și gestiona spațiul așa cum își doresc.

Le suntem alături și avem mare încredere că va ieși ceva tare fain!

Echipa este încă în formare, deci așteptăm tinerii interesați să li se alăture